Een organisatie met een goed verhaal

Alles over Beehive Techcampus 4.2

De nieuw opgerichte stichting Beehive Techcampus 4.2 is ontstaan vanuit een wens een non-profit organisatie te vormen welke vooral faciliterend is voor bedrijven en individuen die willen innoveren in een inspirerende hackerspace. Het bestuur bestaat uit 5 gelijkgestemden met een visie op wat de 'koepelcampus' kan worden en betekenen voor Arnhem, Nederland, Europa en de wereld.

Het bestuur zal de grote lijnen uitzetten wat betreft de ontwikkeling van de Beehive Techcampus 4.2 en deze voorleggen aan de raad van advies. De raad van advies wordt gevormd door een aantal voorstanders van het project en biedt het bestuur de advisering op de aspecten die zij voorlegt.

Ook bestaat de nadrukkelijke wens om personen of partijen de mogelijkheden te bieden om op kosten van de stichting haar plannen te realiseren. Hiervoor kunnen initiatieven worden ingediend en deze worden beoordeeld door het bestuur en voorgelegd aan de raad van advies.

Raad van advies Bestuur
Het plan

De veiligste techcampus ter wereld

Met de stichting hebben we als doel de voormalige koepelgevangenis in Arnhem aan te schaffen en te transformeren tot een Techcampus met een zwaartepunt op ICT en cyber security. Het complex zal de naam Beehive Techcampus 4.2 dragen, 'koepelcampus' in de volksmond, en zal een broedplaats worden voor ethische hackers en technologiebedrijven.

De koepelcampus zal de veiligste techcampus ter wereld worden, en een ideale plek zijn voor o.a. secure hosting en andere technologiediensten die gebaat zijn bij een hoge mate van veiligheid. Een plek waar internetbedrijven en startups gebruik kunnen maken van faciliteiten en aanwezige kennis. Een plek voor softwareontwikkeling, afstuderen onder supervisie van academici, infosecurity, technology consulting, design en prototyping, energie en duurzaamheid. 

Met een schat aan ruimtelijke kwaliteit, het snelste internet van Nederland, het innovatieve ondernemersklimaat van de stad Arnhem en grote stroomcapaciteit in de achtertuin is de voormalige koepgevangenis in Arnhem de ideale plaats voor een Techcampus.

Technologische innovatie in Arnhem bij Beehive Techcampus 4.2
Arnhem

van creatief & groen naar hightech innovatie

Arnhem staat bekend als creatieve groene stad. maar daarin niet perse onderscheidend. Met de ontwikkeling van Beehive Techcampus 4.2 kan Arnhem op de kaart gezet worden als hightech en innovatieve stad. Een techcampus op de schaal zoals wij dat voor ogen hebben maakt Arnhem het middelpunt van technische innovatie in Europa. Innovatie & kennis zijn speerpunten in de overheidsbegrotingen van meerde ministeries de komende jaren. Wij kunnen deze nieuwe economie naar Arnhem toe halen. Bedrijven zullen zich weer in Arnhem willen vestigen, tech events zullen Arnhem als logische plek voor hun event kiezen. Beehive Techcampus 4.2 biedt daarmee economische kansen voor Arnhem en zal daarmee ook de arbeidsmarkt zowel direct als indirect stimuleren.

 

De grootste techcampus van Europa realiseren

Dat doen we niet alleen

Ons plan is ambitieus maar wordt zeer breed gedragen in zowel binnen- en buitenland. Er wordt op veel vlakken interesse getoond in en steun uitgesproken voor dit initiatief. Door middel van opensource ontwikkeling willen we ons plan samen met bedrijven, onderwijsinstellingen, creatievelingen, ethische hackers, bewoners en andere belanghebbende realiseren. Wij kiezen er bewust voor dit zo te doen, omdat we geloven dat we samen tot een beter resultaat kunnen komen.

Wil jij ook samen met ons Beehive Techcampus tot een succes maken? Kom dan meewerken! We hebben nog verschillende ruimten te huur. Kies je ruimte en kom met ons aan gave projecten werken.

Daarnaast kan je ons initiatief ook financieel steunen door middel van een donatie.

Doneren Ruimte huren